Αριθμός μηνυμάτων : 31917 Ημερομηνία εγγραφής : 10/04/2010 Ηλικία : 32
Θέμα: Τα καλύτερα ζευγάρια Κυρ Απρ 03, 2011 1:19 am
Δεν θυμάμαι να το έχουμε ξαναπεί... Τουλάχιστον όχι για νουβέλες. Έχουμε μέχρι και αταίριαστα αλλά για αυτά όχι. Η αλήθεια είναι πως οι αγαπημένες μου νουβέλες είναι κάτι πολύ παραπάνω από love story και κάποιες από αυτές το έχουν και σε τελευταίο πλάνο. Αλλά κάποιες σταθερές αξίες πάντα υπάρχουν.
Athina
Αριθμός μηνυμάτων : 1981 Ημερομηνία εγγραφής : 11/04/2010
Θέμα: Απ: Τα καλύτερα ζευγάρια Κυρ Απρ 03, 2011 2:06 am
Μου έρχονται κάποια κατευθείαν στο μυαλό αλλά προσπαθώ να σκεφτώ μήπως υπάρχει και τίποτα που το ξεχνάω... Θα το δουλέψω και θα επανέλθω.
mkostas Admin
Θέμα: Απ: Τα καλύτερα ζευγάρια Κυρ Απρ 03, 2011 3:39 am
Για μένα πάλι δεν χρειάζεται σκέψη... Ίσως ακριβώς γιατί είναι λίγα αυτά που πραγματικά μ'αρέσουν πάρα πολύ και δεν τα παρακολουθώ απλώς με ενδιαφέρον.
1) Juan Diablo - Angela (Por que diablos)
Επιτέλους ένα απαγορευμένο ζευγάρι που αντί να είναι μελοδραματικό και ξενέρωτο είναι παθιασμένο. Και αντί να είναι σκέτο δράμα, έχει πολύ χιούμορ. Είναι έρωτας που εκτός του ότι πείθει απόλυτα συνδυάζει την ωριμότητα ενός ζευγαριού ενηλίκων με την τρέλα ενός νεανικού ζευγαριού. Παρά τη διαφορά ηλικίας έχουν πολύ καλή χημεία, πέρα απ'το ότι είναι απ'τους καλύτερους ηθοποιούς. Η ιστορία είναι απλά άλλο επίπεδο. Μακράν η καλύτερη ερωτική ιστορία. Καθόλου τυχαίο το ότι η ιστορία τους μ'άρεσε εξίσου με την παντελώς ανατρεπτική και πρωτοποριακή κεντρική ιστορία και δεν με ενόχλησε που είχε αντίστοιχη βαρύτητα με αυτή.
2) Elkin - Karen (La Viuda de la Mafia)
Το νεανικό ζευγάρι της χήρας που αντί να έχει χαζή ιστορία απλά για να γεμίσει τον τηλεοπτικό χρόνο ήταν δυνατή και απαραίτητη στην όλη υπόθεση. Σε οποιαδήποτε άλλη σειρά θα είχε λειτουργήσει απλά και μόνο σαν κράχτης για να προσελκύσει το νεανικό κοινό. Σίγουρα δεν είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο είδα τη σειρά αλλά είναι ένας από τους (άπειρους) λόγους που τη θεωρώ αξεπέραστη. Για τη χημεία τους δεν χρειάζονται καν σχόλια. Έκανε καραμπάμ ότι τα είχαν και στη πραγματικότητα. Από τα ωραιότερα ζευγάρια της show biz, πραγματικά.
3) Andres - Rosemery (Pobre rico pobre)
Είναι η πρώτη και ίσως η τελευταία φορά που μ'αρέσει ρομαντικό ζευγάρι. Σίγουρα όχι τόσο όσο τα δύο πρώτα αλλά μ'αρέσει πολύ. Μ'αρέσει γιατί υπάρχει έντονη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη τρυφερότητα και το ροζ και δεν περνάει ποτέ προς το δεύτερο, μ'αρέσει γιατί η σχέση τους είναι πολύ βαθιά και εξελίσσεται πραγματικά βήμα βήμα, μ'αρέσει γιατί η χημεία κάνει μπαμ από χιλιόμετρα. Κι αυτό το ζευγάρι ήταν μαζί και στη πραγματικότητα. Και σίγουρα μ'αρέσει το ότι το χιουμοριστικό στοιχείο είναι έντονο. Η Vazquez να έχει κάποιες μικρές αδυναμίες και να φαίνεται πως πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά αλλά ο Arredondo τις καλύπτει όλες άνετα.
4) Toño - Margarita (Novia para dos)
Όχι τόσο καλό όσο τα άλλα τρία αλλά μ'αρέσει. Ταιριάζουν πολύ και πάνω απ'όλα έχουν πολύ γέλιο. Σε αυτό το ζευγάρι όλα βγαίνουν μέσα από το χιούμορ. Ακόμα και το δράμα. Και αυτό μ'αρέσει. Μ'αρέσει πολύ και το τραγουδάκι τους. Είναι αυτό που λέω ακόμα και στο τραγούδι... https://www.youtube.com/watch?v=Pg1n46JaRkE
Μ'άρεσε πολύ και το Oscar-Jimena στο PDG κυρίως λόγω χημείας αλλά δεν το μετράω γιατί έβγαλαν τη μισή σειρά στο τζακούζι. Και άλλα πολλά... Περισσότερο τα Yeni-Cabeto και Diana-Camilo στη χήρα. Ακόμα δεν έχω καταλήξει γιατί το δεύτερο δεν συγκαταλέγεται στα αγαπημένα μου. Στην αρχή ειδικά μ'άρεσε πολύ... Μετά δεν μ'άρεσε λιγότερο. Ίσα ίσα που έγινε ακόμα καλύτερο. Αλλά έπαψε να με ενδιαφέρει τόσο. Ίσως γιατί μου τράβηξε απείρως περισσότερο το ενδιαφέρον η κεντρική πλοκή και όσο απέμεινε για το ερωτικό σκέλος το έφαγαν ο Elkin και η Karen
Athina
Θέμα: Απ: Τα καλύτερα ζευγάρια Δευ Απρ 04, 2011 2:04 am
Πλην του Elkin-Karen, που όχι ότι έχει κάτι απλά είναι πολύ νεανικό για τα γούστα μου, όλα τα υπόλοιπα κάτι μου λένε. Κι έχω ξαναπεί πόσο γλυκιά βρίσκω την Carvajal; Ναι ε;
Επειδή μ' άρεσε αυτό με τα βιντεάκια θα το κάνω κι εγώ και τελικά θα βάλω μόνο τα πρώτα ζεύγη που μου ήρθαν στο μυαλό:
1) Juana-Cutberto (Teresa)
Απ' τους πιο πετυχημένους συνδυασμούς της Televisa τα τελευταία χρόνια κατ' εμέ. Ένα ζευγάρι που συνδύαζε το κωμικό και το ρομαντικό με εξαιρετικό τρόπο. Απ' τη μια είχαν πραγματικά έξυπνες κι αστείες ατάκες (που έγιναν μέχρι και σλόγκαν στο κοινό) κι απ' την άλλη αντιπροσώπευαν την αληθινή και βαθιά αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων που μπορεί να κάνει μεγάλες θυσίες για τον άλλον, χωρίς όμως ποτέ να γίνονται αηδιαστικά ροζουλί. Ήταν αυτό που λέμε το highlight της νουβέλας.
2) Lucia-Antenor (Paraiso Tropical)
Η εξέλιξη μιας σχέσης βήμα-βήμα, κάτι που το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον και που δεν είναι και πολύ συχνό στις νουβέλες (συνήθως τα ζευγάρια χωρίζουν συνέχεια). Είδαμε το "κλίμα" να εξελίσσεται σε έρωτα και τον έρωτα σε αγάπη και το πως δύο άνθρωποι, ακόμα κι αν έχουν διαφορές, πρέπει να μάθουν να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις αν τους ενδιαφέρει πραγματικά να ζήσουν μαζί. Δεν ήταν πάντα όλα ρόδινα ανάμεσα τους αλλά... at the end of the day πάντα φαινόταν ότι αγαπιούνται. Η χημεία που έχουν οι ηθοποιοί και στην πραγματική τους ζωή έβγαινε και στην οθόνη, με αποτέλεσμα οι σκηνές να είναι πολύ φυσικές.
3)Maria-Esteban (La Madrastra)
To αρχικό επιχείρημα για το στήσιμο του ζευγαριού αν το καλοσκεφτεί κανείς έμπαζε, αλλά οι δυό τους είχαν μια χημεία άλλο πράγμα κι ένα πάθος με το οποίο έβαζαν κάτω πολλά νεαρά ζευγάρια. Μπορούσαν να δώσουν μαθήματα για το "πώς να είστε σέξι χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε απολύτως τίποτα", κι αρκετές σκηνές τους στην σειρά αξίζουν δικαιωματικά να μπουν στην ανθολογία της νουβελικής ιστορίας. Δεν είναι τυχαίο ότι, για να σώσει τώρα ο Mejia το Triunfo del Amor, θέλει να βάλει άρον-άρον τον Evora για να ξανακάνει ζευγάρι με τη Ruffo.
4)Silvia-Lalo (Nunca Te Olvidare)
Δεν είχα κολλήσει ποτέ μαζί τους όσο με τα υπόλοιπα τρία αλλά ήταν γουστόζικο κι ενδιαφέρον ζευγάρι. Αυτός το απόλυτο αρσενικό, μάγκας, το "καλό καθίκι" που λέμε, κι αυτή το κακομαθημένο κοριτσάκι του μπαμπά. Αρχικά βλέπει την σχέση τους σαν παιχνίδι αλλά καταλήγει να τον ερωτευτεί σαν τρελή. Τα καψώνια που του έκανε κάθε τρεις και λίγο είχαν πολύ γέλιο, ενώ η χημεία τους έκανε τόσο "μπαμ" που οι ηθοποιοί κατέληξαν να τα φτιάξουν και στην πραγματικότητα εκείνη την εποχή.
mkostas Admin
Θέμα: Απ: Τα καλύτερα ζευγάρια Δευ Απρ 04, 2011 2:38 am
Τη πεντάδα τελικά αποφάσισα να την κλείσω με Diana-Camilo.
Παρόλο που όπως είπα μετά με τράβηξαν περισσότερο άλλα θέματα της σειράς... και σε αρκετές φάσεις μου άρεσε περισσότερο και το τρίτο ζευγάρι... αντικειμενικά είναι εξαιρετικό. Παρά τη διαφορά εμφάνισης υπάρχει χημεία. Πάνω απ'όλα όμως είναι η ιστορία. Όπως και στο ζευγάρι Juan Diablo-Angela, έτσι κι εδώ οι σεναριογράφοι έφτιαξαν ένα ζευγάρι με τόσα εμπόδια ανάμεσά τους που ξεκινώντας να βλέπεις τις σειρές λες "δεν παίζει να ναι ρεαλιστικό το πως θα τα φτιάξουν". Σε αυτή τη περίπτωση ήταν δύσκολο ακόμα και να ερωτευτούν. Από τη πλευρά της Diana δηλαδή. Ένα κάτι στην ατμόσφαιρα υπήρχε αλλά συνειδητά τουλάχιστον δεν τον έβλεπα καθόλου ερωτικά. Ενώ η Angela από τη στιγμή που τον είδε μεγάλο και μετά, ναι. Και παρά τις δυσκολίες που υπήρχε για την εξέλιξη της ιστορίας, εξελίχθηκε απόλυτα πειστικά. Και παρά τα όσα τους χώριζαν δεν μας έπρηξαν με τα "τα φτιάχνουμε-χωρίζουμε-τα ξαναφτιάχνουμε-ξαναχωρίζουμε". Είναι ίσως και το μοναδικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι νουβέλας που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της μαζί.
Αυτό για τη Carvajal να το λες συχνότερα Άντε γιατί μερικές ζηλιαροκατσίκες κοιτάνε μόνο τον παρτενέρ κι αυτή τη βρίζουν Ενώ αν είχε άσχημο παρτενέρ παίζει και να τους άρεσε (Στη Ρία που κατά τ'άλλα το παίζει και σοβαρή σίγουρα )
Της Klitbo η κωμωδία της πάει απίστευτα. Και εδώ μου αρέσει περισσότερο απ'ότι στο Palabra de mujer. Και με τον Avila ταιριάζει περισσότερο κι απ'ότι με τον Zurita παρόλο που προσωπικά μ'άρεσαν πάρα πολύ.
Η χημεία Pires-Ramos είναι αναμφισβήτητη. Παρόλο που στη Belissima ώρες ώρες σχεδόν την έκρυβαν για τις ανάγκες του σεναρίου.
Evora-Ruffo έχουν χημεία αλλά σε γενικές γραμμές δεν μ'αρέσουν. Είχα δοκιμάσει να δω τη σειρά και δεν μ'άρεσε καθόλου ούτε αυτή. Ο Evora αρχικά με ξένισε λόγω φωνής. Ίσως γιατί τον είχα συνηθίσει μεταγλωττισμένο. Μετά που τον είδα λίγο στο Laberintos οκ, το ξεπέρασα και μ'άρεσε όσο και πριν. Η Ruffo όμως... δεν μου κάθεται καλά. Ίσως φταίει ο ρόλος. Αλλά με το που ξεκίνησε η σειρά με αυτή να μουτζοκλαίει και με βαρύγδουπους μονολόγους για τα 20 χρόνια φυλακής... δεν.
Το Silvia-Lalo το είχα δει λίγο. Ίσως το μοναδικό πράγμα που άξιζε σε αυτή τη σειρά. Νιώθω πολύ περήφανος που σε αντίθεση με όλους τους άλλους προτίμησα να δω σε επανάληψη το La Viuda de Blanco παρά την ηλικία μου
Athina
Θέμα: Απ: Τα καλύτερα ζευγάρια Δευ Απρ 04, 2011 3:26 am
Καλά εγώ τώρα και μόνο που ακούω το υπερθεϊκό Tan Solo Palabras του Marc Antony έχω κόψει φλέβα... Αλλά ρε συ... δεν μπορώ να φτιάξω ατμόσφαιρα για να δω ερωτική σκηνή έτσι όπως μιλάει η κοπέλα... Σαν κινούμενο σχέδιο μου βγαίνει. Ο παρτενέρ της μ' άρεσε.
Η Klitbo κι εμένα μ' αρέσει περισσότερο εδώ απ' ότι στο Palabra de Mujer. Kι αυτό γιατί σ' εκείνο, όσο πλάκα και να είχε, δεν έπαυε να είναι η κλασσική κακιά. Ενώ εδώ η τρυφερότητα που βγάζει ο χαρακτήρας σε συνδυασμό με την κωμωδία είναι πολύ ωραία.
Καλά ότι η Ruffo είχε πολύ δράμα στη Madrastra και "por veinte aρos" και "mis hijos" κτλ. δεν το αρνείται κανείς... Αλλά ότι η χημεία της με τον Evora είναι άλλο πράγμα είναι. Κι είχαν κάτι ερωτικές σκηνές στην νουβέλα Παναγία βόηθα.
Το Silvia-Lalo δεν ήταν *ίσως*, ΗΤΑΝ το μοναδικό πράγμα που άξιζε σε μια κατά τα άλλα μετριότατη νουβέλα (για να είμαι επιεικής). Εγώ ένιωθα ότι όλα τα άλλα είναι αποκομμένα κι άσχετα απ' αυτό. Κι ο Luis Gustavo με την Esperanza ήταν τόοοοοοοοοσο απελπιστικά βλακώδεις και γλυκανάλατοι. Έλεγες ας πεθάνουν να τελειώνουμε.
mkostas Admin
Θέμα: Απ: Τα καλύτερα ζευγάρια Δευ Απρ 04, 2011 10:02 am
To tan solo palabras είναι και στους τίτλους αρχής. Είναι υπέροχο Αν και έχω παραπάνω αδυναμία σε ένα άλλο τραγουδάκι της σειράς
Τη φωνή της την μισεί θανάσιμα η Σοφία Για το χτίσιμο του ρόλου οι σεναριογράφοι πήραν συνεντεύξεις από αληθινές χήρες μαφιόζων και το προφίλ του ρόλου βασίστηκε πολύ σε μία συγκεκριμένη που μίλαγε ακόμα χειρότερα. Ξέρεις, γυναίκες τελείως αποκομμένες από τη πραγματικότητα που ζουν κλεισμένες σε 4 τοίχους και όλη τους η ζωή είναι αφιερωμένη στη φροντίδα του συζύγου, των παιδιών, του σπιτιού κτλπ. Γιατί μια γυναίκα νορμάλ εννοείται θα υποψιαζόταν, έστω, πως ο άντρας της είναι μαφιόζος. Στο αφτί εμένα με ενόχλησε λίγο στην αρχή αλλά με 1-2 επεισόδια συνηθίζεται. Αυτό που με ενοχλούσε είναι ότι η Gomez σε δύσκολες σκηνές που έπρεπε να φωνάξει κτλπ φαινόταν ότι προσπαθεί να το κάνει χωρίς να μιλήσει κανονικά και έχανε η ερμηνεία. Μετά όμως το ξεπέρασε. Της έμεινε κουσούρι όμως στη πραγματικότητα https://www.youtube.com/watch?v=PWSC2BJiFn4 Αυτή είναι η κανονική της φωνή. Χημεία πάντως μ'αυτόν δεν έχει.
Το nunca te olvidare γενικά δεν μ'άρεσε καθόλου. Είναι βασικά από τις πολύ ανούσιες σειρές. Απ'αυτές που δεν έχουν ούτε ιστορία ούτε τίποτα και απλώς προσθέτουν ότι ξενέρωτο κλισέ υπάρχει για να βγάλουν 100 επεισόδια. Όντως η ιστορία αυτή είναι τελείως αποκομμένη από την υπόλοιπη σειρά. Και γενικά ο συγκεκριμένος τύπος κακιάς. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι από τα χειρότερα που έχουν περάσει από την τηλεόραση παγκοσμίως, ειλικρινά.
Athina
OK η κανονική της φωνή πιο νορμάλ μου φαίνεται. Βασικά οι γυναίκες των μαφιόζων όντως δεν καταλαβαίνουν τίποτα ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν; Δεν ξέρω, μου κάνει λίγο παράξενο να μην παίρνουν χαμπάρι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον άντρα τους. Αλλά θα μου πεις εδώ η Ηλιάδη έλεγε για το Λαζαρίδη "ο Μπάμπης δεν έφερνε τα προβλήματα της δουλειάς του στο σπίτι μας".
Παράθεση :
Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι από τα χειρότερα που έχουν περάσει από την τηλεόραση παγκοσμίως, ειλικρινά
Ρε συ ήταν τόοοοοοοσο ανυπόφοροι... Τόοοοοοοσο ηλίθιοι... Την Gonzalez δεν τη μπορώ που δεν τη μπορώ γενικά ως ηθοποιό, στο συγκεκριμένο ρόλο της παρθενοπιπίτσας κιόλας ήταν για πολλές μπάτσες.
mkostas Admin
Βασικά οι γυναίκες των μαφιόζων όντως δεν καταλαβαίνουν τίποτα ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν;
Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις. Μια από τις πιο συνηθισμένες είναι αυτή της Catalina στο Sin tetas. Αλλά αυτές είναι πιο περαστικές. Η τυπική γυναίκα μαφιόζου κάνει πως δεν καταλαβαίνει κυρίως για να μην ενοχοποιηθεί ενώ απολαμβάνει την περιουσία του άντρα της. Υπάρχουν όμως κι αυτές που πραγματικά δεν ξέρουν και κανείς δεν είχε ασχοληθεί μαζί τους μέχρι τη χήρα. Μάλιστα στην έρευνα που κάνανε βρήκαν πολλές χήρες μαφιόζων που δεν ήξεραν καν ότι οι άντρες τους είναι μαφιόζοι στη... φυλακή. Γιατί βρέθηκαν λεφτά τους στον λογαριασμό τους. Ως και συγγενείς που ζούσαν μακριά και δεν γινόταν εκ των πραγμάτων να ξέρουν αλλά δεχόντουσαν οικονομική βοήθεια. Άτομα για τα οποία όλοι ξέρανε πως είναι αθώα αλλά νομικά έμοιαζαν να είναι testaferros και αυτό είναι έγκλημα. Έχουν βρεθεί στη φυλακή μέχρι και άτομα που δεν ήξεραν καν πως έχουν λεφτά ή ακίνητα στον λογαριασμό τους.
Παράθεση :
Την Gonzalez δεν τη μπορώ που δεν τη μπορώ γενικά ως ηθοποιό, στο συγκεκριμένο ρόλο της παρθενοπιπίτσας κιόλας ήταν για πολλές μπάτσες.
Ειλικρινά αν έπαιζε άλλη στο Corazon Salvaje θα το έβλεπα. Παρόλο που γενικά δεν μου κάνει κλικ είναι σειρά που έχει δεχτεί τόσο καλές κριτικές και έχει αντέξει τόσο πολύ το πέρασμα του χρόνου που θα ήθελα να την δω. Είναι και μικρή οπότε οκ. Αλλά με αυτή πρωταγωνίστρια απλά δεν γίνεται. Λέγανε στο άλλο φόρουμ πως είναι η Ξυλά του Μεξικού. Εγώ έχω να πω πως αυτή εδώ είναι χειρότερη.
Athina
Φαντάσου... Γιατί είσαι φυλακή τι έκανες, τίποτα απλά ο άντρας μου ήταν μαφία κι εγώ δεν είχα πάρει χαμπάρι... Τραγικό απλά.
Για την Gonzalez πάντως λένε ότι στο Corazon Salvaje ήταν ο μοναδικός ρόλος που ήταν καλή. Κι ότι μετά απ' αυτό δεν μπόρεσε ποτέ να εξαργυρώσει την επιτυχία του. Κι η χημεία της με τον Palomo έχει μείνει, αλλά ούτε κι εμένα με τραβάει ιδιαίτερα η σειρά για να τη δω δεν ξέρω γιατί.