| Τα καλύτερα της κάθε χώρας | |
|
+4kalymera_george katroulina Athina mkostas 8 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
mkostas Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 31917 Ημερομηνία εγγραφής : 10/04/2010 Ηλικία : 32
| Θέμα: Τα καλύτερα της κάθε χώρας Δευ Δεκ 06, 2010 2:46 pm | |
| Όλες οι χώρες, ανεξάρτητα με το αν γενικά έχουν καλή ή κακή τηλεόραση, έχουν κάνει πράγματα που αξίζουν τον κόπο. Είτε λίγα είτε πολλά. Ως και στις ΗΠΑ (το telemundo βασικά γιατί όσα ξέρω από univision είναι ο ορισμός της παρακμής). Κολομβία: La Viuda de la mafia, Porque diablos, Todos quieren con Marilyn, Rosario Tijeras, Sin tetas no hay Paraiso και mesa para tres μεταξύ πολλών άλλων. Και από όσες είδα μικρός... Πακίτα, Perro amor, La viuda del Blanco. Βραζιλία: Belissima, Μικρή κυρία, Forca de um desejo. Και θυμάμαι ότι ήταν ωραίο και το Terra nostra. Αργεντινή: Floricienta, Kachorra, Rebelde Way, Chiquititas. Άντε και Montecristo. Μεξικό: Alondra, Amarte es mi Pecado, Alguna vez tendremos alas και Nina amada mia. Έχω ακούσει καλά λόγια και για Mientras haya vida-Teresa. ΗΠΑ: Ladron de Corazones, Mas sabe el Diablo, El cuerpo del deseo, Gitanas. Χωρίς όμως να έχω δει κάποιο συστηματικά. Βενεζουέλα: Kassandra, La Soberana, Se solicita principe azul, Un esposo para Estela. Και Angelica Pecado για το μυστήριο. Και βασικά μόνο το τελευταίο έχω δει Απλά τα άλλα δεν έχουν ιστορίες και διαλόγους βενεζολάνικου Περού: Isabela mujer enamorada. Μόνο αυτό είδα, τα άλλα που έβαλαν εδώ τουλάχιστον δεν μ'άρεσαν. Από άλλες χώρες... Χιλή κτλπ... Δεν έχω δει ούτε δείγμα. | |
|
| |
Athina
Αριθμός μηνυμάτων : 1981 Ημερομηνία εγγραφής : 11/04/2010
| Θέμα: Απ: Τα καλύτερα της κάθε χώρας Δευ Δεκ 06, 2010 4:35 pm | |
| Από Βραζιλία ουουουου πολλές. Πέρα από Belissima και Paraiso Tropical, που προσωπικά τις θεωρώ δύο από τις καλύτερες νουβέλες των τελευταίων χρόνων, αυτή η χώρα έχει βγάλει διαμάντια που έχουν γράψει ιστορία. Vale Tudo, Mulheres de Areia, A Proxima Vitima και πολλές άλλες σειρές των '80s και των '90s. Η Globo δε θεωρείται τυχαία η κορυφαία εταιρεία παραγωγής τηλενουβελών στον κόσμο.
Από Μεξικό το Alguna Vez Tendremos Alas μακράν, δεν έμοιαζε για μεξικάνικο σε σημείο να σταυροκοπιέμαι εγώ προσωπικά, η Niρa Amada Mia ήταν λιγότερο πολύπλοκη αλλά επίσης μια πολύ καλή σειρά, που δεν ένιωθε ο τηλεθεατής ότι τον κοροϊδεύουν. Μου άρεσε πολύ και η Angela, είχε ένα μυστήριο που ήταν αξιοπρεπώς δοσμένο, κι από εκεί και πέρα έχω ακούσει καλά λόγια για διάφορες νουβέλες εποχής, La Antorcha Encendida, Alborada, Alondra. H Teresa αν συνεχίσει ως το τέλος όπως μέχρι τώρα, θα μπει επάξια στη λίστα των πολύ καλών σειρών της χώρας, αυτή την στιγμή είμαστε στο επεισόδιο 90 και οι σεναριογράφοι δείχνουν να ξέρουν τι κάνουν.
Τώρα από άλλες χώρες έχω δει ελάχιστα πράγματα, από Κολομβία το Sin Tetas No Hay Paraiso και το Pura Sangre που είδα μου άφησαν πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Από Βενεζουέλα έχω δει μόνο το Juana La Virgen ολόκληρο, και θυμάμαι ότι παρότι ήταν αργό μου άρεσε για τη διαφορά θεματικής του και για τον ιδιαίτερο ρομαντισμό του.
Από άλλες χώρες δεν έχω δει τίποτα συστηματικά για να μπορώ να έχω μια ολοκληρωμένη γνώμη. | |
|
| |
mkostas Admin
| Θέμα: Απ: Τα καλύτερα της κάθε χώρας Δευ Δεκ 06, 2010 4:38 pm | |
| - Παράθεση :
- La Antorcha Encendida
Αυτό δεν ήταν με Zurita-Calderon; Το είχε βάλει ο alpha αν δεν κάνω λάθος αλλά δεν το έβλεπα. Νομίζω έχει την ίδια θεματική πάνω κάτω με το La Pola. | |
|
| |
Athina
Αριθμός μηνυμάτων : 1981 Ημερομηνία εγγραφής : 11/04/2010
| Θέμα: Απ: Τα καλύτερα της κάθε χώρας Δευ Δεκ 06, 2010 8:12 pm | |
| Ναι, αυτό ήταν. Το έχει βάλει ο Alpha; Δεν το ήξερα. Λένε πάντως ότι ήταν από τις πολύ καλές σειρές. | |
|
| |
mkostas Admin
| Θέμα: Απ: Τα καλύτερα της κάθε χώρας Τρι Δεκ 07, 2010 1:05 pm | |
| Έχω την εντύπωση όμως ότι ή δεν τέλειωσε ή ότι το τέλος ήταν κάπως παράξενο... Κάτι τέτοιο διάβασα. Γενικά από televisa οι εποχής είναι το μοναδικό είδος από το οποίο μπορεί να έχει κανείς προσδοκίες. Σ'αυτό παίζει ρόλο το ότι ούτως ή άλλως εκτυλίσσονται σε προηγούμενη εποχή και τα απαρχαιωμένα πρότυπα που προβάλλουν πάντα σ'εκείνη ταιριάζουν. Αλλά παρόλα αυτά η Alondra μέχρι και σήμερα παραμένει η πιο προχωρημένη πρωταγωνίστρια της televisa - εξαιρώντας εννοείται τις πρωταγωνίστριες-villanas.
Στο Μεξικό πάντως πλέον αξίζουν εβδομαδιαία σήριαλ. Αυτό που έχω ακούσει περισσότερο είναι το Capadocia. Κάποια στιγμή θα το δω. Παίζουν και Umana-Arredondo οπότε έχω 2 λόγους παραπάνω. | |
|
| |
katroulina Καρακατίνα Κουβά
Αριθμός μηνυμάτων : 46445 Ημερομηνία εγγραφής : 11/04/2010 Ηλικία : 34 Τόπος : Dreamland
| Θέμα: Απ: Τα καλύτερα της κάθε χώρας Τρι Δεκ 07, 2010 1:28 pm | |
| να ρωτησω κατι?????Ολες αυτες τις εχετε δει στα ισπανικα? Καμια απ ολες αυτες τις τηλενουβελες δεν εχει καποιον αγγλικο υποτιτλο???? Μου φαινεται εξωφρενικα δυσκολο να παρακολουθω μια σειρα χωρις να καταλαβαινω τη γλωσσα... | |
|
| |
mkostas Admin
| Θέμα: Απ: Τα καλύτερα της κάθε χώρας Τρι Δεκ 07, 2010 1:32 pm | |
| Όχι, δεν βρίσκεις. Τις περισσότερες βασικά τις έχουμε δει μεταγλωττισμένες στα ελληνικά Αλλά εγώ τουλάχιστον τις καλύτερες τις κατέβασα γιατί δεν τις έφεραν εδώ Δεν έχουν έρθει εδώ πάνω από 10 τοπ σειρές. Είναι ένα φόρουμ στο οποίο έχουν βάλει ελληνικούς υπότιτλους σε διάφορες σειρές αλλά δυστυχώς παρακμιακές μεξικάνικες σαν αυτή που θα βάλει το STAR. Υπάρχει με ελληνικούς υπότιτλους το sin tetas no hay paraiso που είναι εξαιρετικό αλλά στο youtube τουλάχιστον δεν είναι όλα τα επεισόδια. Το είχαν ανεβάσει ολόκληρο στο blue white και το greek-fun αλλά.... | |
|
| |
kalymera_george παχυδερμο καλαμάρι
Αριθμός μηνυμάτων : 1097 Ημερομηνία εγγραφής : 12/04/2010 Ηλικία : 40
| Θέμα: Απ: Τα καλύτερα της κάθε χώρας Τετ Δεκ 08, 2010 2:04 am | |
| Και εγώ το βρήσκω κουραστίκο και θα θέλα να δω την La Dama de Troya και το la viuda de mafia Το πρώτο λόγο Ουαμάνα (ΠΑΚΙΤΑ) καταλαβαίνει ο Κώστας μιλάμε για έρωτα άπλα και το δευτέρο γιατι γουστάρω Ντίανα τα δύο πρώτα είδα και αυτή η πολύ ηλίθια είναι ή πολύ εξύπνη είναι και το παίζει ηλίθια ή απλα φοβάται και το παιζεί ηλίθια όχι Κώστα μου να προσβάλω την μετάφραση σου άλλα έστω ένας αγγλικός υπότιτλος θα βοηθούσε πίστεψε με παρακολουθώ Super saintai η σειρά οπου στηρίζονται οι Power rangers και είναι γιαπωνέζικα και έχει ο uploader βάλει αγγλικούς υποτίτλους | |
|
| |
mkostas Admin
| Θέμα: Απ: Τα καλύτερα της κάθε χώρας Τετ Δεκ 08, 2010 2:32 am | |
| Το να βάλω υπότιτλους παίρνει πολύ χρόνο που βαριέμαι να τον διαθέσω. Άλλο να βάζω μετάφραση σε μορφή περιγραφής σε μήνυμα, άλλο να βάλω υπότιτλους. Σίγουρα το απολαμβάνεις περισσότερο αλλά τα ισπανικά είναι μια γλώσσα πολύ εύκολη, πέρα από υπέροχη. Ειδικά κάποιος που ξέρει ήδη κάποια ξένη γλώσσα όπως τα αγγλικά, τα ιταλικά ή τα γαλλικά, μαθαίνει τη γλώσσα σιγά σιγά. Πολλοί τη μάθαμε χωρίς καν να έχουμε τέτοια βοήθεια.
Το La Dama de Troya είναι ωραία νουβέλα αλλά τίποτα το τρομερό. Είναι ιστορία εκδίκησης με πολύ ίντριγκα. Αν εξαιρέσουμε το ότι ο χαρακτήρας της πρωταγωνίστριας είναι ακραίος και καλοστημένος και το ότι η συγκεκριμένη έβαλε την εκδίκηση πάνω από τον έρωτα και γενικώς το ότι δεν είναι μέσα στα μέλια και τα κλάματα, δεν διαφέρει από τις κλασσικές καθημερινές σειρές. Είναι κάπως πιο κοντά σε πρότυπα βραζιλιάνικων και μεξικάνικων σειρών. Έχει κλασσικές τυποποιημένες ιστορίες που όμως έχουν βάθος και αρκετές πρωτοτυπίες όπως τα βραζιλιάνικα, χωρίς όμως να έχει τόσες ανατροπές όσο αυτά. Και ούτε και τόσο καλό καστ αφού με εξαίρεση 5-6 ηθοποιούς οι υπόλοιποι είναι αδιάφοροι. Το τέλος ήταν καθαρά μεξικάνικο. Αν και καλογυρισμένο, έχασε αρκετούς πόντους η σειρά μ'αυτό. Η καλύτερη σειρά με Umana για μένα είναι το Todos quieren con Marilyn. | |
|
| |
LadyOscar
Αριθμός μηνυμάτων : 1426 Ημερομηνία εγγραφής : 28/04/2010
| Θέμα: Απ: Τα καλύτερα της κάθε χώρας Τετ Δεκ 08, 2010 1:47 pm | |
| Καταρχήν στα καλύτερα από Μεξικό κατατάσσεται σίγουρα το Corazon Salvaje . Κατά δεύτερον, ναι george στην πραγματικότητα δεν είναι δύσκολο! Στα 45 λεπτά που κρατάει το επεισόδιο πρόσθεσε το μάξιμουμ ένα 20λεπτο να διαβάσεις τα κείμενα. Άσε που απο ένα σημείο και μετά συνηθίζεις τη γλώσσα. Και αφού δεν είναι κουραστικό και για τον Κώστα, έτσι, λέω να προσθέσω πόσο εντυπωσιακό ήταν εκείνο το τρέιλερ με μια κακία ονόματι Παουλίνα για να υπάρχει στα υπόψιν...! | |
|
| |
| Τα καλύτερα της κάθε χώρας | |
|